Είσοδος

Καλάθι αγορών

Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Αναζήτηση

Προϊόντα κατόπιν παραγγελίας

Παρασκευάζουμε διάφορα φυσικά καλλυντικά ανάλογα με τις ειδικές σας ανάγκες κατόπιν παραγγελίας. Χρησιμοποιούμε μόνο φυσικά προϊόντα χωρίς συντηρητικά, παράγωγα πετρελαίου ή σιλικόνης.

Λίστα Αλληλογραφίας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγες με Γκοτζι

PDFΕκτύπωση

Συνταγές  με goji

1η συνταγή: goji σοκολάτα

Συστατικά

30 gr goji

100 gr σοκολάτα (υγείας, γάλακτος, αμυγδάλου)

1-2 κουταλιές της σούπας τριμένη καρύδα

Στην κρίση μας είναι η πρόσθεση 2-3 σταγόνων βιολογικού (κατάλληλου για τρόφιμα) αιθέριου έλαιου μέντας ή spearmind

εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα (μπεν μαρί), ρίχνουμε τα goji και την καρύδα και ομογενοποιούμε το μίγμα. Τοποθετούμε το μίγμα σε παγοθήκες συλικόνης, γαρνίρουμε με λίγη επιπλέον καρύδα και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

2η συνταγή: Milkshake με goji και μπανάνες

Συστατικά

50 gr goji

2 ώριμες μπανάνες

750 ml γάλα

2 κουταλιές του γλυκού μέλι

κανέλα (σκόνη)

2-3 παγάκια

εκτέλεση

όλα τα συστατικά εκτός από τα παγάκια και την κανέλα τα ρίχνουμε στο μίξερ και να αναδεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί

τοποθετούμε το μίγμα σε ποτήρια

γαρνίρουμε με την κανέλα και τα παγάκια

3η συνταγή: goji smoothie

Συστατικά

30 gr goji

100 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι

100 gr φρούτα εποχής (π.χ. φράουλες, μπανάνες, ακτινίδια, πεπόνι, πορτοκάλι, μανταρίνι)

εκτέλεση

όλα τα συστατικά τα ρίχνουμε στο μίξερ και να αναδεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί

4η συνταγή: ηδύποτο goji με τσίπουρο ή βότκα

Συστατικά

100 gr goji

700 ml τσίπουρο ή βότκα

1 βανίλια ζαχαροπλαστικής

(στην κρίση μας είναι η πρόσθεση και άλλων συστατικών όπως βατόμουρα, κράνα, αρόνια κλπ)

εκτέλεση

σε βάζο ή μπουκάλι ενός λίτρου τοποθετούμε όλα τα συστατικά. Κλείνουμε το δοχείο καλά και το αφήνουμε για 4 έως 6 εβδομάδες για να "ζυμωθούν".

Στη συνέχεια σουρώνουμε το περιεχόμενο, το υγρό τοποθετείται σε ένα καθαρό μπουκάλι ενώ τα "ζυμωμένα" συστατικά μπορούμε να τα προσθέσουμε σε φρουτοσαλάτα, κέικ, πουτίγκα ή ριζόγαλο.

5η συνταγή: μίξη goji με γιαούρτι και μέλι

Συστατικά

30 gr goji

500 gr γιαούρτι

1 έως 2 κουταλιές της σούπας, μέλι

6η συνταγή: μακαρονάδα με σάλτσα goji για 4 άτομα

Συστατικά:

40-50 gr goji

500 gr μακαρόνια

1 μεγάλο κρεμύδι

1 μπρόκολο

2 σκελίδες σκόρδο

500-600 ml σάλτσα ντομάτας (έτοιμη ή κατασκευασμένη από εμάς)

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια. Κόβουμε το κρεμύδι, το σκόρδο και το μπρόκολο και τα ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα goji και τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά να σιγοβράσουν. Τοποθέτούμε τα μακαρόνια στα πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.

7η συνταγή: ρόφημα goji

Συστατικά

μια κουταλιά goji

250 ml βραστό νερό

μέλι ή μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη

εκτέλεση

Ρίχνουμε στο βραστό νερό τα goji και το γλυκαίνουμε με το μέλι ή τη ζάχαρη

8η συνταγή Goji-smoothie

Μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με μια βόμβα βιταμίνης, αμινοξέων, ιχνοστοιχείων κλπ.

Συνιστώμενα προϊόντα-καρποί:

3 κουταλιές της σούπας goji

2 κουταλιές της σούπας ψύχα ηλιόσπορου

1 κουταλιά της σούπας σταφίδες

1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο

2-3 αποξηραμένα δαμάσκηνα

Εκτέλεση:

Όλα τα υλικά τοποθετούνται σε δοχείο με νερό για 8-12 ώρες. Προσθέτουμε μια ώριμη μπανάνα, ένα πορτοκάλι ή φρούτο εποχής και μια κουταλιά σούπας μελάσα. Χτυπάμε στο blender για 30-40 δευτερόλεπτα.

Μπορείτε να πειραματιστείτε προσθέτοντας σκόνη κακάο ή κάρδαμο ή βανίλια ή κανέλα.

Κατά την κατανάλωση συνιστάται η μάσηση του μίγματος με σκοπό την ανάμιξή του με το σάλιο για την καλύτερη χώνευση.

 

 

Πώς φτιάχνω τις ελιές μου

PDFΕκτύπωση

Πώς φτιάχνω τις ελιές μου;

 

 

Τρία συν ένα απλά βήματα

 

Βήμα 1. Ο καρπός. Αν δεν έχω δικές μου, μπορώ εύκολα να αγοράσω από ένα παραγωγό (συνήθως από τα μέσα Οκτώβρη μέχρι τέλος Νοέμβρη θα βρούμε στις περισσότερες λαϊκές αγορές). Προσέχουμε να είναι καθαρός ο φλοιός (να μην έχει δηλαδή κάποιο σημάδι) και να μην είναι οι ελιές μαύρες. Σκούρες ναι αλλά όχι κατάμαυρες (αν υπάρχουν ανάμεσά τους και μερικές εντελώς πράσινες, ακόμα καλύτερα), γιατί θέλουμε να τις φτιάξουμε ως ελιές – καρπό και όχι ως πάστα ελιάς (την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, καλό είναι να αποφεύγουμε, εφόσον δεν γνωρίζουμε την προέλευσή της, καθόσον η πάστα ελιάς γίνεται κατά κανόνα από σκάρτες μη εμπορεύσιμες ελιές). Να προτιμήσουμε ελιές που βλέπουμε πως έχουν διαφορετικό μέγεθος μεταξύ τους και αν μπορούμε να αποφύγουμε τις πολύ χοντρές. Ας πούμε λοιπόν ότι αγοράζω 10 κιλά ελιές.

 

   

 

Προϊόντα πιστοποιημένα από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων

Πιστοποιητικό Προϊόντος
Πιστοποιητικό Λαδιού

 

Επικοινωνία

Γεώργιος Βουκουρεσλής

Ρόδου 23, Αλεξανδρούπολη
T.K. 68100

Τηλ. 25510 22406
Κιν. 6976139933
e-mail : info@pallasathene.gr